Lös stoppet med en vaskrensare

Alla borde ha en vaskrensare hemma i städskåpet. När du minst anar det får du stopp i avloppet och då är vaskrensaren ofta en räddare i nöden. Den passar de flesta vattenbehållare som är kopplade till avlopp.

Det klassiska verktyget har sett likadant ut sedan urminnes tider. En gummipropp med träskaft, så ser de vanligtvis ut även idag. Ett mycket simpelt verktyg men som kan skapa tryck och få lös en propp i avloppet men som inte tar så mycket plats.

En vaskrensare hittar du hos vanliga byggvaruhandlare, VVS-butiker och järnhandlare och kostar inte mer än runt hundralappen.

Vaskrensare

Vaskrensare för toaletten

Det finns speciella vaskrensare som lämpar sig bättre i toaletten. En sådan har en smalare form längst fram för att kunna täppa till ordentligt i toaletten. Skaftet för vaskrensare som är avsedda för toaletten är ofta något längre för en bättre arbetsställning.

Här kan du läsa mer om hur du rensar avlopp i toaletten.

Vaskrensare för diskhon i köket

En vaskrensare fungerar även bra i diskhon eller vasken i köket. Märker du att vattnet rinner långsamt kan det vara bra att testa få lös proppen med en vaskrensare. Här behöver du täppa igen den ena vasken om du har en dubbelho samt täppa igen översvämningshålet för att kunna skapa rätt tryck.

Här kan du läsa mer om du hur rensar avlopp i diskhon.

Andra verktyg

Om en vaskrensare inte löser ditt problem kan du behöva testa någon annan lösning. Testa exempelvis en propplösare eller ett rensband beroende på vart proppen sitter. Skulle inte det heller hjälpa bör du kontakta professionell hjälp så som en rörmokare.

Exempel på återförsäljare: