Husmorstips vid stopp i avlopp

Det går faktiskt att lösa stopp i avloppet med gamla traditionella husmorsknep. Istället för att använda dyra kemikalier kan du använda dig av det du har hemma och skapa en egen propplösare. I de flesta fall räcker det långt.

Dessa tips lämpar sig bäst i handfat eller diskhon där det oftast är fett som är den stora boven. Men tror du att det är ett lättare stopp i toan eller badkaret kan du även till en början testa dessa husmorstips och hoppas att problemet löser sig.

Här nedan har vi samlat våra bästa husmorstips för stopp i avloppet. Hjälper inget av knepen behöver du nog köpa dig ett rensband eller en vaskrensare för att på ett mer effektivt sätt försöka lösa upp proppen.

Lycka till!

Hjälpmedel för att förhindra stopp

När det kommer till diskhon eller handfatet är det enkelt att hår och matrester följer med ner avloppsrören. Med tiden kan detta orsaka hårbollar som fastnar och samlar på sig tvål, smuts, matrester och fett från stekpannan. 

För att förhindra att allt detta följer med ner i avloppet kan du använda dig av en hårfångare eller en sil. I vasken passar en sil bäst som samlar upp matrester och som du med jämna mellanrum kan tömma direkt i soptunnan. I badrummet är det enkelt med en hårfångare som samlar upp håret istället för att det ska trassla ihop sig och skapa stopp. 

Här hittar du du några bra återförsäljare av hårfångar och hårsilar: